Ο ποινικολόγος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε για μία ακόμη φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση. Ακόμη, υπογράμμισε ότι θα επιμείνει στην αγωγή του κατά της Κατερίνας Παπακώστα, παρά τις διευκρινήσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη. «Η διευκρίνισή της ήταν ένα δεύτερο ολίσθημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λυκουρέζος.

«Δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο που να με συνδέει έμμεσα ή άμεσα με τη μαφία των φυλακών», υπογράμμισε ο ποινικολόγος σε άλλες δηλώσεις του, στον ΑΝΤ1. «Είναι αδιανόητο να μπορεί να πιστέψει ο οποιοσδήποτε ότι αποφάσισα πριν από 5 χρόνια να είμαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, με Αλβανούς που δεν έχω συναντήσει ποτέ, δεν έχω μιλήσει ποτέ, δεν έχω ποτέ έρθει σε καμία έμμεση ή άμεση επαφή», συμπλήρωσε ο κ. Λυκουρέζος και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένα στοιχείο στη δικογραφία που να μπορεί να τον συνδέσει με αυτή την εγκληματική οργάνωση. «Πιστεύω ότι σύντομα θα αποδειχτεί ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν και ότι δεν υπήρξε κανένα εκ μέρους μου αδίκημα από αυτά για τα οποία κατηγορούμαι», δήλωσε.

Ο κ. Λυκουρέζος τόνισε πως εξεπλάγη με το γεγονός ότι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. «Τόσο ο κ. Παναγόπουλος, όσο κι εγώ, ως συνάδελφοι και συνήγοροι του κ. Αντωνόπουλου, ουδέποτε ζητήσαμε τα ποσά που ισχυρίζεται πλευρά του κ. Φλώρου. Εχουμε περίτρανα αποδείξει ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία για να μπορέσει να συγκροτηθεί το αδίκημα εκβίασης ή απόπειρας που μας κατηγορούν», τόνισε.

Οταν ρωτήθηκε για τη σύλληψή του, από την αντιτρομοκρατική και το πώς την αντιμετώπισε, είπε: «Ομολογώ με τρομακτική έκπληξη. Δεν μπορούσα να καταλάβω για ποιο λόγο συμβαίνει. Δεν είχα καμία ένδειξη. Ηταν πολύ άστοχος ο τρόπος αυτός. Αν ήθελε ο ανακριτής να μου απαγγείλει κατηγορία και να απολογηθώ, δεν είχε παρά να με καλέσει στο γραφείο του- γνωστός είμαι στην Αθήνα, δεν υπήρχε περίπτωση να εξαφανιστώ- και να γίνει μια πολύ πιο ήρεμη και διακριτική διαδικασία», δήλωσε ο κ. Λυκουρέζος. «Ηταν κάτι τελείως πρωτοφανές. Ενταλμα σύλληψης δεν εκδίδεται για κάποιον που δεν είναι ύποπτος φυγής ή ύποπτος να τελέσει άλλα αδικήματα», συμπλήρωσε.

«Ο Φλώρος και κάποιοι άλλοι προσπάθησαν να διατυπώσουν σκέψεις εντελώς ανύπαρκτες, που δεν συνδέονται με κανένα γεγονός, με στόχο εμένα.
Από τον Νοέμβριο του 2014 υπήρξα συνήγορος υπεράσπισης του κ. Αντωνόπουλου που υπήρξε θύμα απόπειρας δολοφονίας. Ο κ. Αντωνόπουλος είχε κατονομάσει από πρώτη στιγμή ως ηθικό αυτουργό τον κ. Φλώρο και πετύχαμε την καταδίκη του στο πρωτόδικο δικαστήριο. Συνεπώς δεν πιστεύω ότι ο κ. Φλώρος μπορεί να είναι αξιόπιστος μάρτυρας», δήλωσε ακόμη ο κ. Λυκουρέζος.

Τέλος, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος σημείωσε ότι μετά το Πάσχα θα σκεφτεί «ποιες δικαστικές πρωτοβουλίες θα πάρω για την προστασία της προσωπικότητάς μου. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο».