Με σύμμαχο τον καλό καιρό, αλλά και την υπομονή οι εκδρομείς του Πάσχα με αρκετή ταλαιπωρία φτάνουν στους προορισμούς τους στην ελληνική περιφέρεια.   Ωστόσο η ταλαιπωρία ξεπέρασε κάθε ενδεχόμενο καθώς χιλιάδες εκδρομείς του Πάσχα, που θέλησαν να ταξιδέψουν από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας… περίμεναν με τις ώρες για την αναχώρησή τους. . Τα αυτοκίνητα ήταν ακινητοποιημένα από τις 10 το πρωί, ενώ ο συντονισμός των Αρχών ήταν ανύπαρκτος, με αποτέλεσμα για πολλές ώρες να επικρατήσει το... αδιαχώρητο.  

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, τα νεύρα ξέφυγαν, και κάποιοι οδηγοί λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια, ενώ δεν είχαν καμία ενημέρωση για το πότε θα επιβιβάζονταν στα πλοία. Πολλοί εξ αυτών χρειάστηκε να περιμένουν ακόμα και πέντε ώρες, μέχρι να καταφέρουν τελικά να αναχωρήσουν για τον προορισμό των διακοπών τους. 

Η κίνηση στα κεντρικά οδικά δίκτυα, από τις 7 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, είχε αρχίσει να ομαλοποιείται, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από την Τροχαία. Νωρίτερα, στις 16:00, μποτιλιάρισμα είχε προκληθεί στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου από τον κόμβο Παραδείσου Ελευσίνας έως το ύψος της Νέας Περάμου, ενώ χαμηλές ταχύτητες σημειώνονταν και στην Αττική Οδό.  

Την ίδια ώρα, ένα τροχαίο ατύχημα στις 4 το απόγευμα, προκλήθηκε στην Αττική Οδό, στην Ε30, προκαλώντας μποτιλιάρισμα στους δρόμους. Χαρακτηριστικό της αυξημένης κίνησης σήμερα το γεγονός ότι, το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής, για να διανύσει κανείς τη διαδρομή το Παλατάκι στο Χαϊδάρι μέχρι το Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Ελευσίνας χρειαζόταν 58 λεπτά.  

Ως αποτέλεσμα, τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ με προορισμό την Ιθάκη και την Κεφαλονιά, καθυστέρησαν τόσο, που καθυστέρησε (για να τα περιμένει) και το πλοίο «Ανδρέας Κάλβος», που αναχώρησε από το λιμάνι της Πάτρας στις 14:15 αντί στις 13:30, όπως ήταν προγραμματισμένο.  

Μεγάλη ήταν η έξοδος και από τη Θεσσαλονίκη, με τους υπευθύνους στα διόδια των Μαλγάρων να τα αφήνουν ελεύθερα κατά διαστήματα, προκειμένου να εκτονώνεται η κατάσταση.   Προβλήματα υπήρξαν νωρίς το μεσημέρι και μετά τα δίοδια της Ελευσίνας και μέχρι το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας, καθώς σημειώθηκε σύγκρουση τριών αυτοκινήτων -μόνο με υλικές ζημιές- προκαλώντας καθυστερήσεις μέχρι την απομάκρυνση των οχημάτων.