Συνελήφθη ως βασικός ύποπτος από τους αστυνομικούς ο 54χρονος και κρατείται στο ΑΤ Λιβαδειάς ως βασικός ύποπτος για τους πυροβολισμούς τον τραυματισμό της 8χρονης στη Θήβα από αδέσποτη σφαίρα.

Ο 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Αθήνα, είπε στους αστυνομικούς πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού πυροβόλησε με το περίστροφο -που είχε παράνομα στην κατοχή του- στον αέρα, όπως έκαναν και άλλοι. Οταν έμαθαν για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και για αυτό δεν πήγε αμέσως στην αστυνομία.

Μάλιστα στη συνέχεια έδωσε το περίστροφο σε συγγενείς του προκειμένου να το μεταφέρουν στην Αθήνα, ώστε να μην βρεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας σε γειτονικά σπίτια που διεξάγονταν γλέντι.

Τελικά το όπλο εντοπίστηκε την Τρίτη και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί και να διερευνηθεί αν ταυτοποιείται με τη σφαίρα που τραυμάτισε το 8χρονο κορίτσι.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε τρία σπίτια στο χωριό Λεοντάρι, καθώς από εκεί είχαν ακουστεί οι πυροβολισμοί και σε ένα από αυτά βρέθηκαν κάλυκες από περίστροφο μέσα σε μία γλάστρα. Ετσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και οι αστυνομικοί έφτασαν στον 54χρονο.

Από τα έως τώρα στοιχεία πάντως ο 54χρονος θα κατηγορηθεί για παράνομη οπλοκατοχή και άσκοπους πυροβολισμούς, ωστόσο στην περίπτωση που το όπλο ταυτοποιηθεί με τη σφαίρα, τότε οι κατηγορίες θα αλλάξουν και δεν αποκλείεται να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Μάλιστα κατηγορίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν και οι συγγενείς του που μετέφρεαν το όπλο στην Αθήνα.

Πηγές αναφέρουν οτι ο πυροβολισμός έπεσε από την πλευρά του χωριού Λεοντάρι, απέναντι από τι σπίτι της άτυχης Αλεξίας που δίνει μάχη για τη ζωή στην εντατική του νοσοκομείου Παίδων.

Οι αστυνομικοί σύμφωνα με τις ίδιες πηγές βρήκαν κάλυκες από το 38άρι περίστροφο σε γλάστρα στο Λεοντάρι στο σπίτι όπου γινόταν το γλέντι.

Το όπλο θα αποσταλεί για βαλλιστικό έλεγχο.

Ο φερόμενος δράστης συνελήφθη και θα οδηγηθεί στο εισαγγελέα πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.