Στις 3 Ιουνίου θα δώσει τελικά εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς ο πρώην υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.

Σήμερα εμφανίστηκαν στην Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς οι συνήγοροι του και έλαβαν την προθεσμία για τις αρχές Ιουνίου.

Υπενθύμιζεται ότι η Βουλή έδωσε την άδεια προκειμένου να αρθεί η ασυλία του κ.Σαλμά και να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία κατά συναυτουργία και κατ´ εξακολούθηση με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου.

Η δικογραφία αφορά ενδεχόμενη ζημιά του ΕΟΠΥΥ κατά χιλιάδες ευρώ από την υπόθεση των υπερκοστολογημένων παραπεμπτικών για αρθροσκοπήσεις.

Η έρευνα επικεντρωθηκε σε συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με δυο διαγνωστικά κέντρα, (ο ένα εκ των οποίων συστεγάζονταν με το ιδιωτικό ιατρείο του Μάριου Σαλμά..

Συνολικά, ελέγχθηκαν 553 παραπεμπτικά τα οποία υποβλήθηκαν στον ΕΟΠΥΥ για αποζημίωση. Τα 543 συναγογραφήθηκαν από το Μάριο Σαλμά και φέρονται να διαπιστώθηκαν παρατυπίες στο σύνολο τους. Για παράδειγμα τα 363 ήταν χωρίς υπογραφή ασφαλισμένου ενώ 109 δεν φέρουν σφραγίδα του παρόχου υγείας.

Συνολικά το διάστημα από 15/6/15 ως 31/8/16 και στους δυο παρόχους πληρώθηκαν 554.458 ευρώ.

Κατά την έρευνα των εισαγγελέων φέρεται να διαπιστώθηκε ότι τα περισσότερα παραστατικά, τα οποία αποζημιώθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ δεν ήταν νομότυπα.