Ο Δήμαρχος Τροιζηνίας-Μεθάνων, Κώστας Καραγιάννης και επικεφαλής του συνδυασμού «Συμφωνία για την Τροιζηνία και τα Μέθανα», παραχώρησε συνέντευξη στο peiraiasnews, κάνοντας αρχικά έναν σύντομο απολογισμό για τα 5 χρόνια θητείας του, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις και στα έργα που έχουν γίνει αυτήν την περίοδο.

Στην συνέχεια αναλύει τον σχεδιασμό και το όραμά του για την περιοχή της Τροιζηνίας και των Μεθάνων για την περίοδο 2019-2023, αναφέροντας ότι φιλοδοξία του είναι να παραδόσει τα ηνία στην νέα γενιά, καθώς αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα είναι υποψήφιος. Αναφέρεται ακόμη, στην απλή αναλογική ενώ ζητά αυτοδυναμία στις εκλογές της 26ης Μαΐου για να συνεχιστεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα του συνδυασμού του.

1)Kύριε Καραγιάννη, συμπληρώνετε σχεδόν 5 χρόνια ως Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων; Ποια είναι πρώτη σας αποτίμηση από αυτήν την θητεία;

Στη πενταετία που ολοκληρώνεται και υπηρέτησα ως Δήμαρχος, θεωρώ ότι υλοποιήσαμε σημαντικά έργα υποδομής και θεσμικές παρεμβάσεις και ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό στις προσδοκίες και τις ανάγκες των πολιτών μας, σε έναν Δήμο που παρουσιάζει πολλές ιδιαιτερότητες με γεωγραφικές διαφοροποιήσεις.

Καταφέραμε αρκετά, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για την πατρίδα μας γενικότερα, με capital controls, με πολλές θεσμικές αλλαγές και ζητούμε από τους πολίτες να μας εμπιστευθούν ξανά, προκειμένου να ολοκληρώσουμε το έργο μας και ό,τι ξεκινήσαμε μαζί.

Όπως έχω δηλώσει δημοσίως είναι η τελευταία φορά που θέτω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος, γιατί θέλω ολοκληρώνοντας το έργο μου, να παραδώσω τα ηνία στη νέα γενιά και την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να ηγηθούν.

2) Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων;

Η μάχη με το χρόνο για την άμεση εκτέλεση των προγραμματισμένων έργων υποδομής σε σημαντικούς τομείς για την ανάπτυξη της περιοχής, η προσέλκυση επενδυτών με τις χωροταξικές και οικιστικές παρεμβάσεις μας, η συνέργεια τουρισμού και άλλων δράσεων σε μία περιοχή ιδιαιτέρου φυσικού κάλους.

3) Μια βασική πηγή χρηματοδότησης για τους Ο.Τ.Α, είναι τα ευρωπαϊκά προγράμμτα . Ως Δήμος πώς έχετε αξιοποιήσει αυτόν μοχλό ανάπτυξης; Ποια έργα έχετε υλοποιήσει έως τώρα και ποια έχετε προγραμματίσει;

Ο Δήμος μας ωρίμασε πολλά έργα με την σύνταξη μελετών και εξασφάλισε πόρους από το ΕΣΠΑ 2014-2020 για την εκτέλεση σημαντικών έργων. Επιπροσθέτως εξασφαλίσαμε πόρους για την εκτέλεση έργων από την Περιφέρεια Αττικής, από το Πράσινο Ταμείο, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς και από το Leader. Είναι φανερό πως ο Δήμος Τροιζηνίας – Μεθάνων κατάφερε την τελευταία πενταετία να εκμεταλλευτεί πλήρως όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που του δόθηκαν, το οποίο παρουσιάζεται αναλυτικά και στο εκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΘΑΝΑ».

4) Ποιος ο σχεδιασμός σας για την περίοδο 2019-2023, αν επανεκλεγείτε Δήμαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων;

Άμεση μας προτεραιότητα αποτελεί η ολοκλήρωση των σημαντικών έργων υποδομής με τους ήδη εξασφαλισμένους πόρους, όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού μας. Η υλοποίηση των έργων αυτών θα αποτελέσει το μοχλό για την ανάπτυξη σε όλη την περιοχή του Δήμου μας, την καινοτομία, την προσέλκυση επενδύσεων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αξιοποίηση όλων των φυσικών πόρων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής μας.

5) Από τη στιγμή που μαζί με εσάς άλλοι δύο συνδυασμοί συμμετέχουν στις εκλογές, πώς θεωρείτε ότι θα λειτουργήσει το σύστημα της απλής αναλογικής στον Δήμο Τροιζηνίας-Μεθάνων;

Εμείς σεβόμεθα το σύστημα της απλής αναλογικής και το λαμβάνουμε υπόψη. Όμως τις πολιτικές αποφάσεις θα τις πάρουμε μετά τη λαϊκή ετυμηγορία, αφού πάρουμε το μήνυμα του κόσμου. Βασική μας επιδίωξη είναι η αυτοδυναμία μας στις εκλογές της 26ης Μαΐου, προκειμένου να εφαρμόσουμε απαρέγκλιτα το πρόγραμμά μας.

6)Ποιο το μήνυμά σας προς τους κατοίκους του Δήμου Τροιζηνίας-Μεθάνων ενόψει των εκλογών;

Ισχυρή λαϊκή εντολή στο συνδυασμό μας για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου μας, με σεβασμό στον πολίτη και στόχο την συνολική ανάπτυξη του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Πηγή: peiraiasnews.gr