Με διαμαρτυρίες υποδέχθηκαν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολακη οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος. Είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο υπουργείο Υγείας και ανέμεναν τον «αψύ Σφακιανό».

Πρόκειται για εργαζόμενες στο νοσοκομείο Δρομοκαΐτειο που εργάζονται με συμβάσεις για περισσότερα από δέκα χρόνια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους οι συμβάσεις τους λήγουν τον Ιούλιο και δεν πρόκειται να ανανεωθούν. Καταγγέλλουν ότι σε αντίθεση τελούν σε καθεστώς ομηρείας παρότι εκατοντάδες συναφελφισσες τους έχουν μονιμοποιηθεί σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Ο Πολάκης άφησε τη μηχανή του πάνω στο πεζοδρόμιο μπροστά από το υπουργείο. Τότε δέχθηκε την παρατήρηση του κ. Γιαννάκου, ο οποίος τού ζήτησε να την κατεβάσει για να μην εμποδίζει την πρόσβαση σε ΑμΕΑ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε από τον Παύλο Πολάκη να πάρει την ντουντούκα και να απευθυνθεί στις καθαρίστριες και να τους πει «τι μέλλει» με το θέμα των συμβάσεων τους. Όπως είχε κάνει και προ διμήνου, μοιράζοντας υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν.

Ο κ. Πολάκης αμίλητος πέρασε εντός του υπουργείου χωρίς να προκληθεί ένταση.

Bίντεο από το iefimerida.gr