Παρουσία του σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, η ταινία προβλήθηκε στο κατάμεστο Παλλάς, λίγο πριν «σαλπάρει» για τις κινηματογραφικές αίθουσες.

«Αισθάνομαι αμήχανα απόψε όπως και σε κάθε πρεμιέρα, αφού κάθε φορά που μια ταινία φεύγει από τον δημιουργό, ανήκει πλέον στους θεατές» είπε ο σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης  για τη νέα ταινία του «Μικρά Αγγλία» που έκανε χτες -Τρίτη 3 Δεκεμβρίου-  επίσημη πρεμιέρα στο Παλλάς.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι πρωταγωνιστές και οι συντελεστές της ταινίας καθώς και προσωπικότητες των γραμμάτων και των τεχνών, μεταξύ άλλων, η Κική Δημουλά, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Νίκος Κούνδουρος, ο Τάσος Μπουλμέτης, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, ο Λάκης Λαζόπουλος και ο Κωνσταντίνος Τζούμας.

Η «Μικρά Αγγλία» που θα βγει στους κινηματογράφους την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου μας μεταφέρει στο νησί της ’νδρου στη δεκαετία του ’30, αφηγούμενη έναν ανομολόγητο έρωτα ο οποίος διαταράσσει τη γαλήνη μιας οικογένειας. 

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι παράφορα ερωτευμένη με τον υποπλοίαρχο Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου). Κλειστός χαρακτήρας δεν αποκαλύπτει το μυστικό της σε κανέναν. Η μικρότερη αδελφή της, Μόσχα (Σοφία Κόκκαλη), δυναμική και γεμάτη όνειρα θέλει να φύγει από την ’νδρο, να αποδράσει από τη μοίρα των γυναικών του νησιού να παντρεύονται ναυτικούς που όλο λείπουν ή θαλασσοπνίγονται.

Για τη μητέρα τους, Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγο καπετάνιου που προτιμά το Ατλάντικο Σουρ από το σπίτι του, ο έρωτας είναι κακός μπελάς και πόνος. Παρακάμπτοντας τα αισθήματα των κοριτσιών της, συνωμοτεί, αξιοποιεί γνωριμίες και τις παντρεύει με γνώμονα το συμφέρον.

Την Όρσα με τον πλοιοκτήτη και καπετάνιο Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μουμούρης) και λίγο αργότερα τη Μόσχα με τον καπετάνιο πλέον Σπύρο. ’θελά της ναρκοθετεί το ίδιο της το σπιτικό. Το διώροφο που έχτισε με τα εμβάσματα του άντρα της. Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα. 

Δείτε το trailer της ταινίας: