Για το σπουδαίο ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεως Κορέας και Ιαπωνίας ενημερώθηκε ο αρμόδιος και για τα Εκκλησιαστικά θέματα των αποδήμων Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, από τον οικείο Μητροπολίτη κ.κ.Αμβρόσιο, στο πλαίσιο της επισκέψεως του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στη Νότιο Κορέα, τον οποίο και συνόδευε, μαζί με τον συνάδελφό του Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης Θανάση Δαβάκη.

Η συνάντηση και η ενημέρωση του ΥΦΥΠΕΞ από τον κ.κ.Αμβρόσιο πραγματοποιήθηκε στον εορτάζοντα σήμερα Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ, ο οποίος και τον ενημέρωσε για το ιεραποστολικό έργο της εκεί Μητροπόλεως, που καλύπτει ολόκληρη την Κορεατική χερσόνησο, τη Νότιο Κορέα όπου υπάρχουν περισσότεροι από 10.000 Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά και τη Βόρειο Κορέα, καθώς και την Ιαπωνία, ενώ περιλαμβάνει συνολικά επτά επί μέρους ενορίες.

Ο Κυρ. Γεροντόπουλος συνεχάρη τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο για το συνολικό του έργο, αλλά και για την ιδιότητα του ως Καθηγητή στο Τμήματος Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου HUFS (Hankuk University of Foreign Studies) της Σεούλ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Μητρόπολη συνάντησε και τον Πρόεδρο του Τμήματος στο οποίο περισσότεροι από 100 Νοτιοκορεάτες φοιτητές διδάσκονται την ελληνική γλώσσα, τον Κορεάτη Καθηγητή Yu Jaevon. Υπάρχει μάλιστα και ένας καθηγητής αποσπασμένος από την Ελλάδα για να βοηθάει στην λειτουργία του.

Στο πλαίσιο της εκεί παραμονής του ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος ξενάγησε τον Κυρ. Γεροντόπουλο στο Μουσείο που έχει δημιουργήσει ο ίδιος και περιλαμβάνει αντίγραφα σημαντικών Ελληνικών πολιτιστικών θησαυρών, καθώς και σημαντικά θρησκευτικά κειμήλια, ενώ τον ενημέρωσε και για το εκδοτικό έργο της Μητροπόλεως, που περιλαμβάνει μεταφράσεις στην κορεατική γλώσσα των σημαντικότερων ιερών κειμένων.

Λ.Σ.Μ.