Μακαρονάδα φούρνου με κρέμα γάλακτος και τυριά
makaro
Γεύσεις

Μακαρονάδα φούρνου με κρέμα γάλακτος και τυριά

Εύκολα και γρήγορα

Ιδανικό λύση για οποιαδήποτε περίσταση

Υλικά

Βίδες 500 γρ
Βούτυρο ίσα να καλυφθεί το πυρέξ
Φρυγανιά τριμμένη για πασπάλισμα
Μοτσαρέλα 200 γρ τριμμένη
Παρμεζάνα 200 γρ τριμμένη
Καπνιστή γαλοπούλα 150 γρ ψιλοκομμένη
Κρέμα γάλακτος 7 κουταλιές σούπας

Για την σάλτσα

Ντομάτες 3 ψιλοκομμένες
Κρεμμύδι 1 μικρό τριμμένο
Σκόρδο 1 σκελίδα τριμμένη
Βασιλικό 1 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο 2 κουταλιές σούπας
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Βράζουμε τις βίδες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία τους και τις στραγγίζουμε. Βράζουμε όλα τα υλικά για την σάλτσα μαζί για 10 λεπτά.Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί και το πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά.Ανακατεύουμε τις βρασμένες βίδες με την σάλτσα, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά (εκτός την κρέμα γάλακτος), τα ανακατεύουμε όλα μαζί κι αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά μας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα