Λαχταριστό mac n’ cheese αλά ελληνικά
ΥΛΙΚΑ
Βράζουμε μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό al dente.
Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ μουστάρδας λιώνοντας 2κ.σ. βούτυρο, ρίχνοντας σταδιακά κ ανακατεύοντας συνεχώς 2κ.σ. αλεύρι κ έπειτα 300ml φρέσκο γάλα.
Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε ανακατεύοντας 4κ.σ. μουστάρδα, 1αυγό, ελάχιστο αλάτι,
και από 2κ.σ. από τα εξής τυριά: τυρί κρέμα, γραβιέρα κ κεφαλοτύρι τριμμένα.
Τέλος, πάπρικα γλυκιά κ καγιέν κ ενσωματώνουμε με τα μακαρόνια. Έτοιμα! Εναλλακτικά, τα περνάμε από καυτό φούρνο για δέκα λεπτά.
πηγή:tastyday.gr
- ½ κιλό μακαρονάκι κοφτό
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
- 300 ml φρέσκο γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
- 1 αβγό
- 2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
- 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα
- 2 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι
- Λίγο πάπρικα
- Λίγο πιπέρι καγιέν
- αλάτι
Βράζουμε μισό κιλό μακαρονάκι κοφτό al dente.
Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ μουστάρδας λιώνοντας 2κ.σ. βούτυρο, ρίχνοντας σταδιακά κ ανακατεύοντας συνεχώς 2κ.σ. αλεύρι κ έπειτα 300ml φρέσκο γάλα.
Αποσύρουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε ανακατεύοντας 4κ.σ. μουστάρδα, 1αυγό, ελάχιστο αλάτι,
και από 2κ.σ. από τα εξής τυριά: τυρί κρέμα, γραβιέρα κ κεφαλοτύρι τριμμένα.
Τέλος, πάπρικα γλυκιά κ καγιέν κ ενσωματώνουμε με τα μακαρόνια. Έτοιμα! Εναλλακτικά, τα περνάμε από καυτό φούρνο για δέκα λεπτά.
πηγή:tastyday.gr