Να 'χαμε, Να λέγαμε
Να 'χαμε, Να λέγαμε Ανδρέας Παπαδόπουλος Κώστας Παπαχλιμίντζος
Λαχταριστά μπριός με γέμιση πραλίνα για την «εκλογική» λιγούρα
chocolate-brioche-
Γεύσεις

Λαχταριστά μπριός με γέμιση πραλίνα για την «εκλογική» λιγούρα

Για μικρούς και μεγάλους

Γιατί και η κάλπη θέλει το γλυκό της

Υλικά
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
Νωπή μαγιά 70 γρ
Γάλα 700 ml
Αλάτι 1/2 κουταλάκι γλυκού
Ζάχαρη 200 γρ
Αυγό 2 τεμ μόνο τους κρόκους
Πραλίνα σοκολάτα 1 μεγάλη συσκευασία εμπορίου
Μπισκότα πτι μπερ 10 τριμμένα
Βούτυρο 350 γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)

Οδηγίες
Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, 200 ml χλιαρό γάλα και 2-3 κουταλιές σούπας αλεύρι. Ανακατεύουμε με το σύρμα, σκεπάζουμε με μια πετσέτα κουζίνας και το αφήνουμε για 10-15 λεπτά να φουσκώσει. Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια , τη ζάχαρη, το αλάτι και τα 500 ml γάλα χλιαρό. Προσθέτουμε και το μείγμα το οποίο έχει φουσκώσει και σταδιακά βάζουμε λίγο- λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που να μην κολλάει στα χέρια μας. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα για λίγο να φουσκώσουν. Ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα ζυμαράκια μας σε σχήμα στρογγυλό και γεμίζουμε στο κέντρο με πραλίνα σοκολάτα και λίγο τριμμένο μπισκότο.Τα κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Χτυπάμε τους κρόκους και τα αλείφουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα