Γρήγορο γλυκό ψυγείου με σοκολάτα και μπισκότο
Ιδανικό για τις καλοκαιρινές ημέρες
Υλικά
Μπισκότα πτι-μπερ 1 πακέτο
Γάλα 1 λίτρο και 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Άνθος αραβοσίτου σοκολάτα 1 1/2 φακελάκι
Ζάχαρη καστανή 2-3 κουταλιές της σούπας προαιρετικά
Λικέρ 1 σφηνάκι της αρεσκείας μας
Κουβερτούρα σε νιφάδες 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Οδηγίες
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη (προαιρετικά) σε χαμηλή φωτιά , αλλά κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα για να λιώσουμε την κρέμα. Λιώνουμε το άνθος αραβοσίτου σοκολάτας με το φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο χλιαρό ακόμα γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα. Σε μπολ βάζουμε το άλλο φλιτζάνι τσαγιού γάλα μαζί με λικέρ της αρεσκείας μας, βουτάμε τα μπισκότα ένα- ένα μέσα. Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μπισκότα, από πάνω βάζουμε την κρέμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να σφίξει. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο το καλύτερο. Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε και σερβίρουμε.
πηγή:chefoulis.gr
Μπισκότα πτι-μπερ 1 πακέτο
Γάλα 1 λίτρο και 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Άνθος αραβοσίτου σοκολάτα 1 1/2 φακελάκι
Ζάχαρη καστανή 2-3 κουταλιές της σούπας προαιρετικά
Λικέρ 1 σφηνάκι της αρεσκείας μας
Κουβερτούρα σε νιφάδες 1 φλιτζάνι του τσαγιού
Οδηγίες
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την ζάχαρη (προαιρετικά) σε χαμηλή φωτιά , αλλά κρατάμε 1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα για να λιώσουμε την κρέμα. Λιώνουμε το άνθος αραβοσίτου σοκολάτας με το φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο χλιαρό ακόμα γάλα και ανακατεύουμε με το σύρμα με γρήγορες κινήσεις μέχρι να πήξει η κρέμα. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελάχιστα. Σε μπολ βάζουμε το άλλο φλιτζάνι τσαγιού γάλα μαζί με λικέρ της αρεσκείας μας, βουτάμε τα μπισκότα ένα- ένα μέσα. Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μπισκότα, από πάνω βάζουμε την κρέμα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει και να σφίξει. Όσο περισσότερο μείνει στο ψυγείο τόσο το καλύτερο. Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε και σερβίρουμε.
πηγή:chefoulis.gr