Τραγανά κανελόνια με σπανάκι και τυριά
spinach-and-ricotta-cannelloni
Γεύσεις

Τραγανά κανελόνια με σπανάκι και τυριά

Για επίσημες και μη περιστάσεις

Η συγκεκριμένη δοσολογία γεμίζει 21 κανελόνια

Υλικά
Κανελόνια 1 πακέτο
Φέτα 250 γρ θρυμματισμένη
Τυρί κρέμα 100 γρ
Κασέρι πικάντικο 250 γρ τριμμένο
Σπανάκι 600 γρ φρέσκο ή εμπορίου σε φύλλα
Ντομάτες 2 τεμ ψιλοκομμένες
Κρεμμύδι ξερό 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Κρεμμύδια φρέσκα 3 τεμ ψιλοκομμένα
Αυγό 1 τεμ
Άνηθο 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
Γάλα 200 ml
Βούτυρο 50 γρ
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε τα κρεμμύδια μας (ξερό και φρέσκα) ψιλοκομμένα,τα σοτάρουμε μέχρι να αποκτήσουν μια γυαλάδα και προσθέτουμε το σπανάκι (αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκο σπανάκι το καθαρίζουμε και το πλένουμε πριν), τον άνηθο και τα σοτάρουμε όλα μαζί μέχρι να τραβήξουν όλα τα υγρά τους. Κατεβάζουμε από την φωτιά και τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και στρώνουμε την πρώτη ψιλοκομμένη ντομάτα στον πάτο. Στο σπανάκι μας που έχει κρυώσει ρίχνουμε το αυγό,τα τυριά,(κρατάμε μισό από το κασέρι για το τέλος) αλάτι, πιπέρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Γεμίζουμε εύκολα τα κανελόνια μας βάζοντας την γέμιση σε κορνέ μιας χρήσης (αν δεν έχουμε τα γεμίζουμε με ένα μικρό κουταλάκι). Στρώνουμε τα κανελόνια στο πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο κι από πάνω απλώνουμε την δεύτερη πολύ ψιλοκομμένη ντομάτα. Περιχύνουμε με το γάλα και τέλος πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι που κρατήσαμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να μαλακώσουν τα κανελόνια. Στα πρώτα 20 λεπτά τα ψήνουμε με αλουμινόχαρτο και μετά το αφαιρούμε.Σερβίρονται ζεστά και τα απολαμβάνουμε.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα