Υλικά
Για την ζύμη
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 φλιτζάνια του τσαγιού
Νωπή μαγιά 60 γρ ή 2 φακελάκια των 9 γρ ξερή μαγιά
Νερό 1 φλιτζάνι του τσαγιού χλιαρό
Ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιόλαδο 3 1/2 κουταλιές της σούπας
Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού

Για την γέμιση
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ
Ελαιόλαδο 4 κουταλιές της σούπας
Κρασί κόκκινο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
Ντοματοπελτές 1 κουτάλι της σούπας
Κρεμμύδι ξερό 1 τεμ ψιλοκομμένο
Αλάτι- πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Δάφνη 1 φύλλο
Μαϊντανός 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένος
Ντομάτα φρέσκια 1 1/2 τεμ κομμένη σε φέτες
Τυρί για πίτσα 200 γρ ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη

Οδηγίες
Για την ζύμη : Διαλύουμε την μαγιά σε μπολ με το χλιαρό νερό, προσθέτουμε την ζάχαρη κι αφήνουμε για 8 λεπτά. Σε μπολ μεγάλο κοσκινίζουμε το αλεύρι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα την διαλυμένη μαγιά, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνουμε κι αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ή αλεύρι ακόμη ώστε να έχουμε μια ζύμη εύπλαστη που δεν κολλάει στα χέρια. Την κάνουμε μια μπάλα και την αφήνουμε σκεπασμένη σε ένα μπολ μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε για δεύτερη φορά και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Για την γέμιση : Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε ρηχή κατσαρόλα την πάπρικα,το πιπέρι και τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε μέσα το φύλλο δάφνης, το αλάτι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την φωτιά κι αφήνουμε να ψηθεί. Σβήνουμε την φωτιά , αφαιρούμε το φύλλο δάφνης, προσθέτουμε τον μαϊντανό κι ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε την ζύμη σε πίτσα. Λαδώνουμε ένα ταψί (στρογγυλό ή την λαμαρίνα) απλώνουμε το ζυμάρι μέσα στο ταψί ομοιόμορφα κι αδειάζουμε πάνω την γέμιση του κιμά. Έχουμε κόψει την ντομάτα σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω στην γέμιση. Καλύπτουμε με τυρί για πίτσα ή τριμμένη κεφαλογραβιέρα.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο την κόβουμε κι είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
πηγή:chefoulis.gr