Κοτόπουλο με κρασί Marsala, μουστάρδα και μασκαρπόνε
Μια υπέροχη συνταγή για κοτόπουλο με νόστιμη κρεμώδη σάλτσα από μουστάρδα, τυρί μασκαρπόνε και το γνωστό σιτσιλιάνικο κρασί Marsala. Συνοδεύστε το με ρύζι ή ζυμαρικά τύπου φετουτσίνι.
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι κρασί Marsala
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να μειωθεί στο μισό.
Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα υγρά του και το ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.
artable.gr
Υλικά (για 4 άτομα)
4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4 φλιτζανιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
400 γραμμάρια μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο, τριμμένο
1 φλιτζάνι κρασί Marsala
1 φλιτζάνι τυρί μασκαρπόνε
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι, λιώνουμε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, περίπου 2 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να εξατμιστούν τα υγρά.
Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη, μέχρι να μειωθεί στο μισό.
Προσθέτουμε και το μασκαρπόνε και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με τα υγρά του και το ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Τέλος, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και αλατοπίπερο.
artable.gr