Δροσιστικές γρανίτες με καρπούζι και ακτινίδιο
Popsicles__summer
Γεύσεις

Δροσιστικές γρανίτες με καρπούζι και ακτινίδιο

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά
  • 1 κιλό καρπούζι
  • 1 μεγάλο ακτινίδιο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Αφαιρούμε τη φλούδα (το πράσινο και το λευκό κομμάτι) από το καρπούζι.
  • Κόβουμε το καρπούζι σε κομμάτια και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
  • Χτυπάμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει χυμός.
  • Βάζουμε ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και σουρώνουμε τον χυμό να φύγουν τυχόν κουκούτσια που έχουν μείνει στο εσωτερικό του.
  • Μοιράζουμε τον χυμό στις ειδικές στρογγυλές θήκες για popsicles αφήνοντας ένα δάχτυλο κενό στο τελείωμα τους.
  • Μεταφέρουμε τις θήκες στην κατάψυξη και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες να σφίξουν ελαφρά και να δημιουργηθεί μία μικρή κρούστα πάγου στην επιφάνεια του χυμού.
  • Καθαρίζουμε το ακτινίδιο και το κόβουμε σε 6-8 στρογγυλές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • Κόβουμε με ειδικό κουπάτ ώστε να είναι ίδια η διάμετρος του ακτινίδιου με τη θήκη και βάζουμε μία φέτα ακτινίδιο πάνω από τον χυμό που έχει ήδη παγώσει.
  • Βάζουμε το ειδικό ξυλάκι και παγώνουμε για τουλάχιστον 5 ώρες.
πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα