Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό καρύδας
coconut-icecream
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για σπιτικό παγωτό καρύδας

Για μικρούς και μεγάλους

Συστατικά
  • 1 λοβό βανίλιας
  • 400 γρ. κρέμα καρύδας
  • 100 γρ. οργανική ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 45 γρ. βούτυρο καρύδας, λιωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

  • χωνάκια
  • ινδοκάρυδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Με ένα μαχαίρι χαράζουμε το λοβό της βανίλιας και αφαιρούμε τα σπόρια της.
  • Τα ρίχνουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο της παγωτομηχανής και το χτυπάμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει την απαλή και λεία υφή του παγωτού.
  • Το μεταφέρουμε σε ένα μπολ, το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες, μέχρι να σφίξει αρκετά.
  • Αν δεν έχουμε παγωτομηχανή, χτυπάμε τα υλικά στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη καλύπτοντάς το με μία μεμβράνη.
  • Ανά μία ώρα, βγάζουμε το μείγμα, το ξαναχτυπάμε στο μίξερ και το τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη (αν θέλουμε, μπορούμε αντί για το μίξερ να ανακατεύουμε το παγωτό με ένα κουτάλι, αλλά δεν θα γίνει τόσο αφράτο). Αυτό θα χρειαστεί να το κάνουμε έως ότου παγώσει καλά κι αποκτήσει τη σύσταση που επιθυμούμε (ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με την ένταση της κατάψυξης).
  • Σερβίρουμε σε χωνάκια και πασπαλίζουμε με ινδοκάρυδο.
πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα