Μεθυσμένο παγωτό σοκολάτας
icecream-chocolatebase
Γεύσεις

Μεθυσμένο παγωτό σοκολάτας

Ένα παγωτό για μεγάλα παιδιά

Υλικά
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ 410 gr
  • 1 κούπα -περίπου 200 gr- σιρόπι σοκολάτας
  • 2 κρέμες γάλακτος των 200 ml, με τουλάχιστον 30% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ/μπράντι

Εκτέλεση
Βάζουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει. Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε τις κρέμες γάλακτος και τις χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνουν σαντιγί.

Βγάζουμε το εβαπορέ από το ψυγείο και το ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε και το σιρόπι μαζί με το κονιάκ και χτυπάμε με το μίξερ για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Το μείγμα μας θα πρέπει να αφρατέψει πολύ κατά το χτύπημα.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που την έχουμε χτυπήσει σε σαντιγί στο μπολ και χτυπάτε με το μίξερ για 1-2 λεπτά ακόμα.

Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα μπολ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη για 10-12 ώρες. Δεν χρειάζεται ενδιάμεσα να βγάλουμε και να ανακατέψουμε το παγωτό καθώς το συγκεκριμένο δεν κάνει κρυστάλλους.
Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα