Υπέροχες και πολύ εύκολες σπιτικές κοτολέτες
Υλικά
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού ( προτιμότερο λίγο μπαγιάτικο)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι φλοίδες παρμεζάνας
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Κόβουμε οριζόντια τις φέτες του κοτόπουλου στη μέση. Τοποθετούμε κάθε κοτολέτα ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόχαρτο και την χτυπάμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτή.
Σε ένα πιάτο, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γάλα και τα αυγά. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα άλλο πιάτο και ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο πιάτο. Βάζουμε τα πιάτα στη σειρά. Αλατοπιπερώνουμε τις κοτολέτες, και τις περνάμε διαδοχικά και από τις δύο πλευρές από το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά.
Βάζουμε στο τηγάνι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε δύο κοτολέτες. Τις αφήνουμε περίπου τρία λεπτά και στη συνέχεια τις αλλάζουμε πλευρό. Τις αφήνουμε άλλα τρία λεπτά και τις βγάζουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες.
Για να τις σερβίρουμε, τοποθετούμε μία κοτολέτα σε κάθε πιάτο και λίγη ρόκα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, ξύδι βαλσάμικο και λίγες φλοίδες παρμεζάνας.
2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1/4 φλιτζάνι πλήρες γάλα
3 μεγάλα αυγά
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού ( προτιμότερο λίγο μπαγιάτικο)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι φλοίδες παρμεζάνας
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
Εκτέλεση
Κόβουμε οριζόντια τις φέτες του κοτόπουλου στη μέση. Τοποθετούμε κάθε κοτολέτα ανάμεσα σε 2 φύλλα λαδόχαρτο και την χτυπάμε με έναν πλάστη μέχρι να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτή.
Σε ένα πιάτο, χτυπάμε ελαφρά μαζί το γάλα και τα αυγά. Τοποθετούμε το αλεύρι σε ένα άλλο πιάτο και ανακατεύουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα τρίτο πιάτο. Βάζουμε τα πιάτα στη σειρά. Αλατοπιπερώνουμε τις κοτολέτες, και τις περνάμε διαδοχικά και από τις δύο πλευρές από το αλεύρι, τα αυγά και τη φρυγανιά.
Βάζουμε στο τηγάνι μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας βούτυρο. Όταν λιώσει, προσθέτουμε δύο κοτολέτες. Τις αφήνουμε περίπου τρία λεπτά και στη συνέχεια τις αλλάζουμε πλευρό. Τις αφήνουμε άλλα τρία λεπτά και τις βγάζουμε. Το ίδιο κάνουμε και με τις υπόλοιπες.
Για να τις σερβίρουμε, τοποθετούμε μία κοτολέτα σε κάθε πιάτο και λίγη ρόκα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, ξύδι βαλσάμικο και λίγες φλοίδες παρμεζάνας.