Γλυκό του κουταλιού: Σουλτανίνα... από σπίτι
sa
Γεύσεις

Γλυκό του κουταλιού: Σουλτανίνα... από σπίτι

Υλικά

1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα
1 κιλό ζάχαρη
2 φλυτζ. τσαγιού νερό
100 γραμ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
1 κλωνάρι αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια χυμό μισού λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα σταφύλια, τα καθαρίζουμε από τα κοτσανάκια και αφήνουμε τις ρώγες να στεγνώσουν. Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το νερό.
Τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας κατά καιρούς τον αφρό. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να ξεκουραστεί για 24 ώρες.
Την επομένη, ξαναβράζουμε το γλυκό σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Λίγο πριν το τέλος, προσθέτουμε τα αμύγδαλα, την αρμπαρόριζα και τον χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό και τοποθετούμε σε βάζα.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα