Δροσερή γρανίτα φράουλα
po
Γεύσεις

Δροσερή γρανίτα φράουλα

Υλικά
1 κιλό φράουλες (περίπου 4 κούπες)
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
χυμό μισού λεμονιού


Εκτέλεση
Κόβουμε σε μικρά κομματάκια τις φράουλες και τις περνάτε από το μπλέντερ για να πολτοποιηθούν. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν ένα σιρόπι. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μεταλλικό μπολ ή δοχείο, βάζουμε τον πολτό φράουλας που έχουμε φτιάξει και το σιρόπι - αφού έχει κρυώσει - και τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.

Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη περίπου για 2 ώρες. Το βγάζουμε και το χτυπάμε με το μίξερ. Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες και επαναλαμβάνετε την διαδικασία με το μίξερ μέχρι να γίνει πιο αφράτο. Το αφήνουμε για άλλες δυο ώρες στην κατάψυξη και μετά σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: TastyDay.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα