Πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο με πατάτες
kot
Γεύσεις

Πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο με πατάτες

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο ξεκοκαλισμένο, περίπου 1.5 κιλό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το ξεκοκαλίσει)
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 150 γρ. μπέικον (8 φέτες)
  • φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα

Για τη γαρνιτούρα

  • 1.5 κιλό πατάτες baby
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
  • αλάτι
  • πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή μια μεμβράνη και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο, με την πέτσα του να ακουμπάει. Από πάνω τοποθετούμε ακόμα μια λαδόκολλα ή μια μεμβράνη, και με ένα βαρύ αντικείμενο χτυπάμε το κοτόπουλο για να το ανοίξουμε ώστε να το κάνουμε πιο λεπτό.
  • Ετοιμάζουμε τη γέμισή μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το τυρί, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Απλώνουμε στο κοτόπουλο τις φέτες μπέικον, δύο κάθετες σειρές από τέσσερις φέτες, τη μια δίπλα στην άλλη.
  • Πάνω στο μπέικον ρίχνουμε τη γέμιση και τη μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια.
  • Τυλίγουμε το κοτόπουλο ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρολό, και το δένουμε με σπάγκο.
  • Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
  • Βάζουμε το ρολό στη μέση του ταψιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψηνουμε για 1.5 ώρα.
  • Ξεσκεπάζουμε, και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
  • Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε τον σπάγκο, και κόβουμε το ρολό σε μερίδες.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.
Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα