Πεντανόστιμο ρολό κοτόπουλο με πατάτες
ΥΛΙΚΑ
- 1 κοτόπουλο ολόκληρο ξεκοκαλισμένο, περίπου 1.5 κιλό (ζητήστε από τον κρεοπώλη να σας το ξεκοκαλίσει)
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 300 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 20 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- 150 γρ. μπέικον (8 φέτες)
- φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Για τη γαρνιτούρα
- 1.5 κιλό πατάτες baby
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
- αλάτι
- πιπέρι
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
- Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Στον πάγκο εργασίας τοποθετούμε μια λαδόκολλα ή μια μεμβράνη και βάζουμε πάνω το κοτόπουλο, με την πέτσα του να ακουμπάει. Από πάνω τοποθετούμε ακόμα μια λαδόκολλα ή μια μεμβράνη, και με ένα βαρύ αντικείμενο χτυπάμε το κοτόπουλο για να το ανοίξουμε ώστε να το κάνουμε πιο λεπτό.
- Ετοιμάζουμε τη γέμισή μας. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και τις ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το τυρί, το ελαιόλαδο, το μπούκοβο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε στο κοτόπουλο τις φέτες μπέικον, δύο κάθετες σειρές από τέσσερις φέτες, τη μια δίπλα στην άλλη.
- Πάνω στο μπέικον ρίχνουμε τη γέμιση και τη μοιράζουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Τυλίγουμε το κοτόπουλο ώστε να δημιουργήσουμε ένα ρολό, και το δένουμε με σπάγκο.
- Κόβουμε τις πατάτες στη μέση και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το δεντρολίβανο, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά.
- Βάζουμε το ρολό στη μέση του ταψιού, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο, και ψηνουμε για 1.5 ώρα.
- Ξεσκεπάζουμε, και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα.
- Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε τον σπάγκο, και κόβουμε το ρολό σε μερίδες.
- Σερβίρουμε με φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο.