Υλικά

Για τη σφολιάτα

550γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
1½ νεροπότηρο χλιαρό νερό, περίπου
2 κ.σ. ξύδι
4 κ.σ. βούτυρο
150γρ βούτυρο για τα φύλλα

Για τη γέμιση

300γρ φέτα (κατά προτίμηση πικάντικη)
100γρ ανθότυρο
100γρ τυρί τριμμένο
1 αυγό
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και λίγο αλάτι και σχηματίζουμε στη μέση μια μικρή λακκούβα. Ρίχνουμε μέσα το μισό νερό και αρχίζουμε και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να γίνει μια συμπαγής, μαλακή ζύμη. Για να την πετύχουμε, προσθέτουμε σιγά – σιγά νερό ή αλεύρι αν χρειαστεί.

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στην άκρη να «ξεκουραστεί» για περίπου 30 λεπτά.

Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι την επιφάνεια εργασίας και τη μεταφέρουμε εκεί. Με έναν πλάστη ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο πάχους περίπου 1 cm. Κόβουμε μερικά κομματάκια από το μαλακό βούτυρο και τα σκορπίζουμε διάσπαρτα πάνω ση ζύμη.

Διπλώνουμε τις 4 πλευρές του φύλλου μας προς το κέντρο του τετραγώνου, ώστε να έχουμε κλείσει στο εσωτερικό του φύλλου μας το βούτυρο. Ανοίγουμε και πάλι με το πλάστη τη ζύμη μας σε ορθογώνιο σχήμα. Στη συνέχεια διπλώνουμε και πάλι και ανοίγουμε με τον πλάστη και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλη μια φορά.

Τέλος διπλώνουμε τη ζύμη για τελευταία φορά και την αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.

Επαναλαμβάνουμε όλη τη διαδικασία συνολικά για 3 φορές και κάθε φορά αφήνουμε στο ενδιάμεσο τη ζύμη να «ξεκουραστεί» για 10 λεπτά.

Την τελευταία φορά ανοίγουμε το φύλλο μας ανοιχτό σε πάχος 1 cm περίπου. Για τα τυροπιτάκια, κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τη βοήθεια ενός πιάτου από φλιτζανάκι του καφέ.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη γέμιση. Παίρνουμε ένα ένα τα δισκάκια της ζύμης, τους προσθέτουμε μία κουταλιά γέμιση στο κέντρο και τα κλείνουμε διπλωμένα με τη βοήθεια ενός χτυπημένου αυγού, γάλατος ή νερού.

Ψήνουμε τα τυροπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

Πηγή: tastyday.gr