Υλικά
  • 1 δόση ζύμης (Βλ: συνταγή στις ΖΥΜΕΣ)
  • 20γρ. βούτυρο
  • 185γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 1 αβγό
  • 275γρ. νερό
  • 60γρ. χυμός λεμόνι
  • 35γρ. κορν φλάουερ
  • μισό λεμόνι, το ξύσμα


Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Με τη βοήθεια πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους περίπου 2 χιλιοστών και ντύνουμε με αυτό ένα ταψάκι διαμέτρου 25εκ.

Το τρυπάμε με ένα πιρούνι για να μην φουσκώσει και κόβουμε τη ζύμη που εξέχει έξω από το σκεύος.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα η ζύμη.

Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ζεσταίνουμε το νερό, το χυμό λεμόνι και τη μισή ποσότητα ζάχαρης σε μια κατσαρόλα.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αβγά, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά με σύρμα.

Ρίχνουμε μέσα λίγο από το ζεστό μίγμα, που έχουμε στην κατσαρόλα, για να αραιώσει και έπειτα το βάζουμε όλο μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πάρει βράση και να πήξει.

Αφού βράσει το αδειάζουμε αμέσως σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τέλος, γεμίζουμε την τάρτα με την κρέμα και περιμένουμε να κρυώσει για να την σερβίρουμε. Τη γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού και λίγη σαντιγί, αν θέλουμε.
Πηγή:tastyday.gr