Εύκολη συνταγή για λαχταριστό τιραμισού
049395-tiramisu
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για λαχταριστό τιραμισού

Ένα πολύ αγαπημένο και κλασικό γλυκό

Υλικά
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι Amaretto (λικέρ με γεύση πικραμύγδαλο)
  • 40 – 45 μπισκότα σαβουαγιάρ
  • 4 – 5 φλιτζάνια διπλό εσπρέσο σκέτο, κρύο
  • 100 – 125 γρ. κουβερτούρα, χοντροτριμμένη
  • 125 γρ. κακάο
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την βάζουμε σε ένα μπολ και την τοποθετούμε στο ψυγείο .Στην συνέχεια χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το μασκαρπόνε με την άχνη για 3 λεπτά. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα ποτού συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμη.

Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε στο μείγμα τη σαντιγί ανακατεύοντας με μια σπάτουλα απαλά, από κάτω προς τα πάνω. Ανακατεύουμε τον κρύο καφέ με το υπόλοιπο ποτό σε ένα μπολ. Εκεί βουτάμε στιγμιαία ένα-ένα τα σαβουαγιάρ.

Στρώνουμε ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο πυρέξ με μία στρώση μουσκεμένα σαβουγιάρ. Από πάνω απλώνουμε τη μισή κρέμα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Στρώνουμε τα υπόλοιπα σαβουαγιάρ και απλώνουμε την άλλη μισή κρέμα.

Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, να κρυώσει και να δέσουν οι στρώσεις. Πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.
Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα