Υλικά
  • Τορτίγιες 10 -15
  • Κιμάς μοσχαρίσιος 1/2 κιλό
  • Κιμάς χοιρινός 1/4
  • Κρεμμύδια 2 μεγάλα τριμμένα στον τρίφτη
  • Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
  • Πάπρικα 1 κουταλάκι γλυκού
  • Σκόρδο σε σκόνη 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ντομάτες 2 κομμένες σε φέτες
  • Μαρούλι 10-15 φύλλα
  • Κόκκινη πιπεριά 1-2 κομμένη σε ροδέλες (προαιρετικά)
Οδηγίες
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με ελαιόλαδο τα τριμμένα κρεμμύδια και τον κιμά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να ασπρίσει.Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 15-20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και ξεκινάμε να γεμίζουμε τις τορτίγιες μας με τον κιμά. Από πάνω βάζουμε φετούλες ντομάτας , από ένα φύλλο μαρουλιού κι εφόσον θέλουμε ροδέλες κόκκινης πιπεριάς. Τυλίγουμε σε ρολό την κάθε τορτίγια που φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε.
Πηγή:chefoulis.gr