Ελληνοφρένεια (επανάληψη)
Ελληνοφρένεια (επανάληψη) Θύμιος Καλαμούκης Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης
Εύκολη συνταγή για αρωματικό σολομό με baby πατάτες στο φούρνο
salmon
Γεύσεις

Εύκολη συνταγή για αρωματικό σολομό με baby πατάτες στο φούρνο

Ένα πανεύκολο πιάτο, με λίγα υλικά και πολύ άρωμα

Υλικά
  • ½ κιλό πατάτες μίνι με τη φλούδα
  • περίπου 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, διαιρούμενο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 φιλέτα σολομού
  • 1 μεγάλο πορτοκαλί
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε σε ένα πυρέξ τις πατάτες καλά πλυμένες ( με τη φλούδα )΄, λίγο νερό και λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ από το φούρνο και προσθέτουμε στο κέντρο του ταψιού ( ανάμεσα στις πατάτες ) τα δύο φιλέτα σολωμού. Περιχύνουμε τα δύο κομμάτια ψαριού με ελαιόλαδο ( περίπου μία κουταλιά της σούπας σε κάθε φιλέτο. Στύβουμε το πορτοκάλι και το λεμόνι και περιχύνουμε τα φιλέτα του ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε.

Ξαναβάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για ακόμα 25 έως 30 λεπτά.

Σερβίρουμε το φαγητό μας συνοδεύοντας με τραγανά ραπανάκια σαλάτα.
Πηγή:tastyday.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα