Κεντρικό Μαγκαζίνο
Κεντρικό Μαγκαζίνο Ανδριάνα Ζαρακέλη
Λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα με μαύρο σουσάμι
Capture
Γεύσεις

Λαχταριστή σπανακοτυρόπιτα με μαύρο σουσάμι

Για όλες τις ώρες της ημέρας

Υλικά
  • Φύλλο σφολιάτας 1 πακέτο εμπορίου
  • Σπανάκι φρέσκο 1 κιλό
  • Κρεμμύδια φρέσκα 3 ψιλοκομμένα
  • Κασσέρι Μυτιλήνης 300 γρ τριμμένο
  • Πράσο 1 ψιλοκομμένο
  • Αυγά 2 τεμ
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1 φλυτζανάκι του καφέ
  • Σουσάμι μαύρο για πασπάλισμα
Οδηγίες
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το λάδι, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το πράσο το ίδιο (αφού το καθαρίσουμε),τα σοτάρουμε και προσθέτουμε το σπανάκι. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί καλά, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι, το τριμμένο κασσέρι,τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε την σφολιάτα και την κόβουμε σε 24 τετράγωνα κομμάτια. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε γέμιση και το κλείνουμε από πάνω με ένα άλλο κομμάτι. Πατάμε με πιρούνι γύρω γύρω ώστε να κολλήσει καλά το ένα με το άλλο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 – 45 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα