Λαχταριστοί λουκουμάδες με σάλτσα σοκολάτας
louks-
Γεύσεις

Λαχταριστοί λουκουμάδες με σάλτσα σοκολάτας

Για μικρούς και μεγάλους

Υλικά
  • Λουκουμάδες
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 φλυτζάνια του τσαγιού
  • Νερό 3 φλυτζάνια του τσαγιού χλιαρό
  • Νωπή μαγιά 30 γρ
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
  • Αλάτι 1 κουταλιά του γλυκού
Για την σάλτσα σοκολάτας
  • Πραλίνα φουντουκιού 350 γρ
  • Γάλα 4 κουταλιές σούπας
  • Νερό 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
Οδηγίες
Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με 1 φλυτζάνι από το χλιαρό νερό. Κατόπιν βάζουμε στο μπολ με την μαγιά 3 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου 20 λεπτά για να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό , το αλεύρι και το αλάτι . Προσθέτουμε το μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε διαρκώς ώσπου να γίνουν χυλός. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Μετά γεμίζουμε την χούφτα μας με τον χυλό που φτιάξαμε , την πιέζουμε και καθώς βγαίνει ο χυλός από το πάνω μέρος της χούφτας το κόβουμε με ένα κουτάλι βρεγμένο και το ρίχνουμε με προσοχή στο καυτό λάδι. Ακολουθούμε αυτή την διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός ή ανάλογα με το πόσους λουκουμάδες θέλουμε να φτιάξουμε. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα τους αφαιρούμε προσεκτικά και τους τοποθετούμε σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι. Φτιάχνουμε την σάλτσα σοκολάτας λιώνοντας με την διαδικασία μπεν μαρί την πραλίνα μέχρι να γίνει ρευστή , προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Αποκτά ένα σκούρο σοκολατί χρώμα και γίνεται πιο σφιχτή , προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ωραία ρευστή σοκολάτα. Περιχύνουμε τους λουκουμάδες μας και είναι έτοιμοι για σερβίρισμα.
πηγή:chefoulis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα