Η αυθεντική συνταγή για πεντανόστιμη ιταλική πίτσα
Για μικρούς και μεγάλους
    
                            Υλικά
Για τη ζύμη
Μέθοδος Εκτέλεσης
                    Για τη ζύμη
- 9 γρ. μαγιά ξηρή
 - 250 γρ. νερό, χλιαρό
 - 1 πρέζα ζάχαρη κρυσταλλική
 - 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
 - 100 γρ. σιμιγδάλι, ψιλό + εξτρα, για το άνοιγμα της ζύμης
 - 100 γρ. καλαμποκάλευρο
 - 1 πρέζα αλάτι
 - 3 κ.σ. ελαιόλαδο
 - σάλτσα για πίτσα
 
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 230° C στον αέρα.
 - Βάζουμε μέσα, ανάποδα, ένα ταψί να κάψει καλά όσο εμείς προετοιμάζουμε τις πίτσες.
 - Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό νερό.
 - Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
 - Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αλεύρια με το σιμιγδάλι και το αλάτι.
 - Προσθέτουμε τη μαγιά και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
 - Όταν πια δεν μπορούμε να το δουλέψουμε με το κουτάλι αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια μας.
 - Λαδώνουμε ένα μπολ, βάζουμε το ζυμάρι μέσα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι και 2 ώρες να διπλασιαστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Το πόσο θα το αφήσουμε εξαρτάται απο την εποχή.
 - Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 5 ίσα μέρη και τα πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
 - Σε ένα ξύλο κοπής βάζουμε σιμιγδάλι και ανοίγουμε το ένα ζυμάρι μας με ένα πλάστη (αν κολλάει βάζουμε παραπάνω σιμιγδάλι).
 - Βάζουμε 2 κ.σ. σάλτσα ντομάτας και τα τυριά της προτίμησής μας πάνω στη ζύμη για πίτσα.
 - Μεταφέρουμε την πίτσα πάνω στο αναποδογυρισμένο ταψί του φούρνου που έχει κάψει (χωρίς να το βγάλουμε από τον φούρνο) και ψήνουμε για 5 λεπτά.
 - Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα 4 ζυμάρια.
 - Όταν ετοιμαστεί προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.
 
            
 En