Πεντανόστιμα αλμυρά muffins με λουκάνικο
Sausage-Muffins
Γεύσεις

Πεντανόστιμα αλμυρά muffins με λουκάνικο

Για μικρούς και μεγάλους

Συστατικά
200 γρ. λουκάνικα χωριάτικα
100 γρ. σπανάκι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. θυμάρι
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κρέμα γάλακτος
3 αυγά μέτρια
ξύσμα από 1 λεμόνι
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
250 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ. μαγειρική σόδα

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
  • Σε ένα ξύλο κοπής κόβουμε τα λουκάνικα σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρει χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι, το μπούκοβο, το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πέσει ο όγκος από το σπανάκι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουμε τη γέμιση από το τηγάνι σε ένα μπολ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, το ξύσμα από το λεμόνι, τη μοτσαρέλα και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μπολ με τη γέμιση και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για muffin που τις έχουμε βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε σε σχάρα να κρυώσουν και σερβίρουμε.
πηγή:akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα