Συστατικά
Για το πέστο
100 γρ. βασιλικό, φρέσκο
1-2 σκ. σκόρδο
80 γρ. αμύγδαλα, χωρίς φλούδα
100 ml ελαιόλαδο, +έξτρα για πασπάλισμα
4-5 κ.σ. παρμεζάνα
χυμό, από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Για την πίτσα
1/2 κιλό ψωμί
200 γρ. ντοματίνια

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα
  • Παίρνουμε τη φρατζόλα και την κόβουμε κατά μήκος στη μέση χωρίς όμως να γίνει 2 ξεχωριστά κομμάτια. Θέλουμε να είναι ενωμένη.
  • Ανοίγουμε σαν βεντάλια και στη συνέχεια χαράζουμε κατά μήκος κάθε κομμένη πλευρά από μέσα και μεταφέρουμε το ψωμί σε ένα ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
  • Βάζουμε το ταψί στον φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανό πιέζοντας ελαφρά με τα χέρια μας μέχρι να πάρει σχήμα.
Για τη γέμιση πέστο
  • Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από την παρμεζάνα, στο μούλτι και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πολτός όλο το μείγμα.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την παρμεζάνα και χτυπάμε λίγο ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι και το συμπληρώνουμε.
  • Ανάλογα πόσος είναι ο βασιλικός μπορεί να χρειαστεί επιπλέον ελαιόλαδο.
  • Μόλις είναι έτοιμο το ψωμί μας το βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε πάνω του την πέστο σε όλη την επιφάνεια του. Κόβουμε τα τοματίνια μας στη μέση και τα τοποθετούμε πάνω από την πέστο.
  • Κόβουμε στη μέση τα 2 κομμάτια της φρατζόλας και το κάθε κομμάτι το κόβουμε και αυτό στη μέση διαγώνια δημιουργώντας έτσι 8 ίσα κομμάτια. Κόβουμε και τα υπόλοιπα κομμάτια δημιουργώντας 8 τρίγωνα και τα στήνουμε με τέτοιο τρόπο δημιουργώντας μία υποτιθέμενη πίτσα.
  • Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την πίτσα με έξτρα ελαιόλαδο..
πηγή:akispetretzikis.com