Να 'χαμε, Να λέγαμε
Να 'χαμε, Να λέγαμε Ανδρέας Παπαδόπουλος Κώστας Παπαχλιμίντζος
Τηγανητά αυγά: Τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει
abva-matia
Γεύσεις

Τηγανητά αυγά: Τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει

Αυτά είναι τα 3 βήματα της απόλυτης επιτυχίας στο πιο εύκολο φαγητό που μεγάλωσε πολλές γενιές Ελλήνων.

Θα χρειαστούμε: Tα αυγά, 70 γραμμάρια ελαιόλαδο ή βούτυρο κλαριφιέ ή κανονικό, για το τηγάνισμα, αλάτι πιπέρι, τριμμένο, και προαιρετικά λίγη ρίγανη για μεσογειακή γεύση.

Μπορεί η ατάκα «ούτε ένα τηγανητό αυγό δεν ξέρει να φτιάξει» να είναι πλέον κλισέ και να δείχνει πόσο γελοιωδώς εύκολο είναι το τηγάνισμα ενός αυγού, στην πραγματικότητα όμως παιδιά υπάρχουν και άνθρωποι που ναι, ας το παραδεχτούμε, δεν ξέρουν πώς γίνεται.

Διαβάστε πώς μπορείτε να τηγανίσετε το τέλειο αυγό σε 3 απλά βήματα.

Βήμα 1ο: Ζεστάνετε λίγο λάδι ή βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Κουνήστε το για να πάει παντού. Ρίξτε τα αυγά, ένα ένα τη φορά, μέσα στο τηγάνι και τηγανίστε τα για 30''.

Bήμα 2ο: Συνεχίστε να τηγανίζετε τα αυγά, γέρνοντας το τηγάνι και ρίχνοντας που και που με το κουτάλι σας λίγο από το λάδι ή το βούτυρο πάνω στους κρόκους, έτσι ώστε να τηγανιστούν πιο γρήγορα.

Βήμα 3ο: Τηγανίστε τα αυγά μέχρι το ασπράδι να γίνει συμπαγές και αδιαφανές και οι άκρες τραγανές.

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα