Συστατικά

Για τη γέμιση

1 πακέτο πίτες για σουβλάκια
5 φύλλα από φρέσκο μαρούλι
1/2 κιλό πατάτες
1 λουκάνικο χωριάτικο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
κόκκινη πάπρικα για πασπάλισμα

Για την πανεύκολη σως

1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γραμμ)
κέτσαπ
μουστάρδα
μαγιονέζα
σκόρδο σε σκόνη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για τη σως

Πρώτα φτιάχνουμε τη σως μας για να την έχουμε έτοιμη.
Τοποθετούμε σε ένα μπολάκι το γιαούρτι, την κέτσαπ, τη μουστάρδα, τη μαγιονέζα και λίγο σκόρδο σε σκόνη εφόσον θέλουμε και χτυπάμε για 2’ το μείγμα με το σύρμα.
Καλύπτουμε με σελοφάν και φυλάμε στο ψυγείο έως και 5 μέρες.

Για το λουκάνικο

Τοποθετούμε το λουκάνικο, ολόκληρο, σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος. Το ψήνουμε για μισή ώρα περίπου –ανάλογα τον φούρνο- και μέχρι να αποκτήσει τραγανή πέτσα.

Για τις πατάτες

Αφότου έχουμε πλύνει, καθαρίσει και κόψει σε μικρές λωρίδες τις πατάτες μας, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με κρύο νερό, τις στεγνώνουμε καλά καλά με μια πετσέτα και τις τοποθετούμε στο τηγάνι αφότου έχει κάψει το ελαιόλαδο για περίπου 10’ σε χαμηλή φωτιά ως να δούμε ότι πήραν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο αφότου έχουμε στρώσει λίγο χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα περιττά λάδια. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πάπρικα.

Για τη σαλάτα

Πλένουμε τα φύλλα του μαρουλιού, τα στεγνώνουμε καλά και με το χέρι μας τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Τοποθετούμε σε ένα μπολάκι, ρίχνουμε εφόσον το επιθυμούμε αλάτι και 1 κουταλιά της σούπας ξίδι βαλσαμικό και ανακατεύουμε.

Για τις πίτες και το τύλιγμα

Βάζουμε στον φούρνο τις πιτούλες μας για 5’ ως να μαλακώσουν και να γίνουν αφράτες. Τις αφαιρούμε, ρίχνουμε λίγο σκόρδο σε σκόνη, κομμάτια μαρουλιού, περιχύνουμε με τη σως, τοποθετούμε το λουκάνικο σε κομματάκια και τις πατάτες, και ξανά λίγη σως και τυλίγουμε.
Tip: Εάν έχετε γκριλιέρα, μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί τις πιτούλες για να γίνουν ξηροψημένες και τραγανές.

Πηγή: akispetretzikis.com