Κεντρικό Μαγκαζίνο
Κεντρικό Μαγκαζίνο Ανδριάνα Ζαρακέλη
Λαχταριστά μπισκότα cookies
laxtarista-mastixwta-mpiskota-me-tripli-sokolata2_-e1473405131151-650x488
Γεύσεις

Λαχταριστά μπισκότα cookies

Για εσάς και τους μικρόυς μας φίλους

ΥΛΙΚΑ
Για τα cookies

185 γρ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
1 αυγό
4 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 γρ. μπέικιν σόδα
180 γρ. ζάχαρη μαύρη
5 γρ. αλάτι
5 γρ. βανίλια εκχύλισμα
250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια

EΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα cookies

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.

Στο μίξερ χτυπάμε με το φτερό, το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τo αυγό και χτυπάμε για να ομογενοποιηθεί.

Προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί κάθε δόση, προτού προσθέσουμε την επόμενη. Όταν ενσωματωθεί όλο το μείγμα του αλευριού, σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.*

Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 45 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί, φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα, περίπου 10 λεπτά.
* Για καλύτερα αποτελέσματα στο ψήσιμο των cookies, ξεκουράζουμε την ζύμη μετά την παρασκευή της στο ψυγείο για 24 ώρες.
πηγή: loukakos.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα