Πεντανόστιμο κοτόπουλο Cordon Bleu στο τηγάνι
recipe_main_kotopoulo_cordon_bleu_sto_thgani-17-7-19-site
Γεύσεις

Πεντανόστιμο κοτόπουλο Cordon Bleu στο τηγάνι

Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κιλά κοτόπουλο, στήθος, για σνίτσελ
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Για τη γέμιση

8 φέτες ζαμπόν, βραστό
8 φέτες ένταμ
Για το πανάρισμα

100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
4 αβγά, μέτρια
200 γρ. πάνκο
50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα

μαϊντανό, ψιλοκομμένο
100 γρ. πράσινη σαλάτα, ανάμεικτη
100 γρ. μαγιονέζα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου.
Γεμίζουμε το κάθε φιλέτο με μία φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί.
Ρολάρουμε κάθε φιλέτο κλείνοντας το ζαμπόν και το τυρί στο κέντρο του φιλέτου.
Κλείνουμε τις ενώσεις από κάθε ρολάκι με οδοντογλυφίδες.
Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Σε ένα δεύτερο μπολ βάζουμε τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα και σε ένα τρίτο μπολ το πάνκο μαζί με την παρμεζάνα και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Βουτάμε κάθε ρολάκι στο μπολ με το αλεύρι, στη συνέχεια στο μπολ με τα αβγά, και τέλος στο μείγμα με το πάνκο, προσέχοντας να καλυφθεί το κάθε ρολάκι εντελώς με το πάνκο.
Βάζουμε κάθε ρολάκι στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 6-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές και να ψηθεί το κοτόπουλο στο κέντρο του.
Αφαιρούμε το ρολάκι από το τηγάνι και αφήνουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξει τα περιττά λάδια του. Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα ρολάκια.
Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και μαγιονέζα.

Πηγή άρθρου: Akispetretzikis.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα