Να 'χαμε, Να λέγαμε
Να 'χαμε, Να λέγαμε Ανδρέας Παπαδόπουλος Κώστας Παπαχλιμίντζος
Πεντανόστιμη τάρτα με φράουλες
tarta-fraoula
Γεύσεις

Πεντανόστιμη τάρτα με φράουλες

Υγιεινή χωρίς γλουτένη

Συστατικά
Για τη βάση

50 γρ. φιστίκια, θρυματισμένα
170 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
50 γρ. καρύδα, τριμμένη
140 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για τη γέμιση


4 ασπράδια
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
140 γρ. καρύδα, τριμμένη
450 γρ. φράουλες, μικρές, κομμένες στη μέση

Μέθοδος Εκτέλεσης
Αυτή η συνταγή είναι μία καλοκαιρινή, ελαφριά συνταγή και ειδική για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη!

Για τη βάση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα φιστίκια, το αλεύρι, την καρύδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ.
Αρχίζουμε να πλάθουμε με τα χέρια το ζυμάρι μας μέχρι να πάρουμε μία θρυμματισμένη ζύμη. Δεν τη ζυμώνουμε πολύ.
Βάζουμε το ζυμάρι μας στη βάση μιας ταρτιέρας διαμέτρου 26 εκ. σε κομμάτια και το πιέζουμε στη βάση και τα πλάγια ώστε να ενωθεί και να γίνει ένα.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση


Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα μέχρι να σφίξει η μαρέγκα, να μένει πάνω στο σύρμα.
Όταν η μαρέγκα μας είναι έτοιμη προσθέτουμε το πικραμύγδαλο, την καρύδα και ανακατεύουμε απαλά με μία κουτάλα.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση πάνω από τη ζύμη της τάρτας.
Αν θέλουμε πιέζουμε με τα χέρια μας τις φράουλες να βγάλουν λίγο ζουμάκι.
Ρίχνουμε τις φράουλες πάνω από τη γέμιση και σερβίρουμε.
Tip
Αν δε θέλουμε αλεύρι χωρίς γλουτένη μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με το κανονικό!

Πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα