Πεντανόστιμα μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου
Manitaria-saute-me-skordo-kai-thimari
Γεύσεις

Πεντανόστιμα μανιτάρια με κονιάκ και άρωμα σκόρδου

Υλικά Συνταγής

1/3 φλ. ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
800 γραμ. ανάμεικτα φρέσκα μανιτάρια (όπως πλευρώτους
ασπρομανίταρα
πορτομπέλο κ.λπ.)
4 κ.σ. κονιάκ
1/2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Δεν πρέπει να πλένουμε τα μανιτάρια, ιδίως τα πλευρώτους και τα πορτομπέλο, κάτω από τρεχούμενο νερό γιατί απορροφούν υγρά που αργότερα αποβάλλουν στο μαγείρεμα και έτσι νερώνουν τη σάλτσα. Είναι προτιμότερο να τα σκουπίσουμε με νωπή πετσέτα. Επίσης, δεν αφαιρούμε τη φλούδα από τα μικρά μανιτάρια (ασπρομανίταρα) γιατί χάνουν μέρος της νοστιμιάς τους. 

Αφού καθαρίσουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο για 1΄, ίσα να μοσχομυρίσει (όχι να πάρει χρώμα, γιατί θα πικρίσει).

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και δυναμώνουμε τη φωτιά. Τα ανακατεύουμε με σπάτουλα για να λαδώσουν ομοιόμορφα και αφήνουμε να σοταριστούν για 3΄-4΄ σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, το μαϊντανό και αλατοπίπερο.

Ανακατεύουμε και αφήνουμε τα μανιτάρια στη φωτιά για 2΄.

Πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα