Λαχταριστά γλυκά αχλάδια στο φούρνο
nutri-book_gr_axladia-se-glyko-krasi-stin-katsarola
Γεύσεις

Λαχταριστά γλυκά αχλάδια στο φούρνο

Το απόλυτο γλυκό των εορτών

Υλικά για 8 μερίδες

8 σφιχτά, ώριμα, μέτρια
σε μέγεθος αχλάδια
3 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
2 κ.σ. μέλι
140 γρ. μαύρη σοκολάτα (τουλάχιστον 70% κακάο), χοντροσπασμένη
Φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

1 Προθέρμανε το φούρνο στους 170ºC. Κόψε στη μέση τα αχλάδια, ξεφλούδισέ τα, αν θέλεις, και βγάλε τα κουκούτσια – άφησε όμως το κοτσάνι στη θέση του. Αράδιασέ τα σε μια λαμαρίνα φούρνου με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω και πασπάλισέ τα με το βούτυρο και το μέλι. Ψήσε μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν, περίπου για 25 λεπτά.

2 Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί βάζοντάς τη μέσα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Όταν μαλακώσει, ανακάτεψέ τη μέχρι
να γίνει λεία και γυαλιστερή.

3 Περίχυσε τα αχλάδια με τη λιωμένη σοκολάτα και μοίρασε από πάνω τα φύλλα
του δυόσμου. Σέρβιρε αμέσως. Εναλλακτικά, αντί για σοκολάτα, πασπάλισε με
cranberries και τριμμένα καρύδια πεκάν.

πηγή: shape.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα