Συστατικά
Για τις κρέπες

2 αυγά μέτρια σε θερμ. δωματίου
1 κρόκο
220 γρ. γάλα
100 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
100 γρ. φύλλα σπανάκι
ηλιέλαιο για το τηγάνι
Για την κρέμα κάσιους

80 γρ. κάσιους
150 γρ. νερό
1 μικρό κρεμμύδι
½ κ.γ. αλάτι
50 γρ. δαμάσκηνα
1 κ.σ μαϊντανός, ψιλοκομμένος
½ κ.γ. μπούκοβο
100 γρ. μανιτάρια λευκά
1 σκ. σκόρδο
ηλιέλαιο για το τηγάνι
πιπέρι

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για τις κρέπες

Βάζουμε όλα τα υλικά στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε για 3-5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα απαλό και λείο μείγμα.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε ½ κ.γ. ηλιέλαιο.
Ρίχνουμε με μία βαθιά κουτάλα λίγο από το μείγμα μέχρι να καλυφθεί ελαφρά ο πάτος του τηγανιού. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια με προσοχή αναποδογυρίζουμε την κρέμα στο τηγάνι. Ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρούμε από το τηγάνι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Για την κρέμα κάσιους

Βάζουμε τα κάσιους σε ένα μπολ με το νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για 1 ώρα.
Στη συνέχεια, τα μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια μαζί με το κρεμμύδι, το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να διαλυθούν τελείως τα κάσιους και το μείγμα να έχει την υφή κρέμας.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ψιλοκόβουμε τα δαμάσκηνα και τα προσθέτουμε στο μπολ μαζί με τον μαϊντανό και το μπούκοβο.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε λίγο ηλιέλαιο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο. Σοτάρουμε άλλα 3-4 λεπτά και αφαιρούμε από το τηγάνι.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και στο σκόρδο στο μπολ, το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις κρέπες και σερβίρουμε.

Πηγή άρθρου: akispetretzikis.gr