Λαχταριστό κέικ μήλου
recipe_main_akis-petretzikis-cake-milou
Γεύσεις

Λαχταριστό κέικ μήλου

Υλικά Συνταγής

250 γραμ. βούτυρο
1½ φλ. ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. μήλα τριμμένα
1 φλ. γιαούρτι
1 κ.γλ. κανέλα
500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλ. καρύδια χοντροκομμένα
έξτρα βούτυρο
έξτρα αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

Για το κέικ μήλου με γιαούρτι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, να ασπρίσει και να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφήσει σταδιακά το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πολτό μήλου, το γιαούρτι, την κανέλα, και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα καρύδια. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα του κέικ. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο.

Αφού κρυώσει, γαρνίρουμε το κέικ μήλου με λευκό γλάσο ή απλά πασπαλίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.

πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα