Το πιο νόστιμο σπιτικό τυρί κρέμα που εντυπωσιάζει (εικόνες)
Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του αφοί χρειάζονται μόνο τρία βήματα. Ότι πιο νόστιμο μπορείς να προσφέρεις στους καλεσμένους σου στο σπίτι.
Όλοι μας χρησιμοποιούμε διάφορες κρέμες τυριού τόσο στα γλυκά όσο και στο τοστ, ή ακόμα και σαν συνοδευτικό σε μια φέτα ψωμί. Τα παιδιά τρελαίνονται και δεν είναι τα μόνα.
Με αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας το πιο νόστιμο τυρί κρέμα και είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε τόσο, που δεν θα αγοράσετε ξανά έτοιμο!
Θα χρειαστούμε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια παστεριωμένο γάλα
2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το γάλα, το ξινόγαλα και το αλάτι. Ζεσταίνετε το μείγμα στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35 βαθμούς. Στην συνέχεια, σκεπάζετε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και την αφήνετε έτσι για 14-18 ώρες.
Βήμα 2ο
Αφού περάσει το κατάλληλο χρονικό διάστημα, απλώστε ένα τουλπάνι μέσα σε ένα σουρωτήρι και αδειάστε το μείγμα της κατσαρόλας, το οποίο πρέπει να μοιάζει στην όψη με γιαούρτι.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια σφίγγετε το ύφασμα με τέτοιον τρόπο ώστε το μείγμα να στραγγίσει από υγρά.
Βήμα 4ο:
Αφού αφήσετε την κρέμα τυριού για 8 ώρες περίπου, είναι έτοιμη για να την σερβίρετε είτε με ψωμάκι, είτε να την χρησιμοποιήσετε ως συστατικό για κάποιο γλυκό.
Μπορείς ακόμα να προσθέσεις
Για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξετε Κρέμα Τυρί (τύπου Philadelphia) με 2 ΜΟΝΟ υλικά
Υλικά
-1 λίτρο γάλα
-3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 3 κ.σ. ξίδι λευκό
Με αυτή την απλή συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας το πιο νόστιμο τυρί κρέμα και είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιαστείτε τόσο, που δεν θα αγοράσετε ξανά έτοιμο!
Θα χρειαστούμε
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια παστεριωμένο γάλα
2 κουταλιές της σούπας ξινόγαλο
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε το γάλα, το ξινόγαλα και το αλάτι. Ζεσταίνετε το μείγμα στους 80 και το αφήνετε να κρυώσει ως τους 35 βαθμούς. Στην συνέχεια, σκεπάζετε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και την αφήνετε έτσι για 14-18 ώρες.
Βήμα 2ο
Αφού περάσει το κατάλληλο χρονικό διάστημα, απλώστε ένα τουλπάνι μέσα σε ένα σουρωτήρι και αδειάστε το μείγμα της κατσαρόλας, το οποίο πρέπει να μοιάζει στην όψη με γιαούρτι.
Βήμα 3ο
Στη συνέχεια σφίγγετε το ύφασμα με τέτοιον τρόπο ώστε το μείγμα να στραγγίσει από υγρά.
Βήμα 4ο:
Αφού αφήσετε την κρέμα τυριού για 8 ώρες περίπου, είναι έτοιμη για να την σερβίρετε είτε με ψωμάκι, είτε να την χρησιμοποιήσετε ως συστατικό για κάποιο γλυκό.
Μπορείς ακόμα να προσθέσεις
Για ακόμα πιο έντονη γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγο αλάτι ή κάποιο μυρωδικό της αρεσκείας σας.
Δείτε ακόμα: Πως να φτιάξετε Κρέμα Τυρί (τύπου Philadelphia) με 2 ΜΟΝΟ υλικά
Υλικά
-1 λίτρο γάλα
-3 κ.σ. χυμό λεμονιού ή 3 κ.σ. ξίδι λευκό