Υλικά Συνταγής

150 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
1/2 φλ. βούτυρο κομμένο σε καρέ
1/2 φλ. ζάχαρη λευκή
1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
2 κ.γλ. βανίλια
2 μεγάλα αυγά
1/2 φλ. αλεύρι
2 κοφτές κ.σ κακάο
1 πρέζα αλάτι
3 μπάρες σοκολάτα με γέμιση καραμέλα (κομμένες σε μικρά κομμάτια)

Εκτέλεση
Για τα εύκολα μπράουνις με καραμέλα (brownies), πρώτα λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε χαμηλή φωτιά, τη σοκολάτα με το βούτυρο και αφήνουμε για 5-10΄να κρυώσει.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε με σύρμα. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.

Κοσκινίζουμε το κακάο με το αλεύρι,τα προσθέτουμε και απαλά αναδιπλώνουμε το μείγμα, ίσα που να αναμιχθεί το αλεύρι. Τέλος ρίχνουμε ψιλοκομμένες τις μπάρες σοκολάτας με καραμέλα. Απαλά ανακατεύουμε.

Βουτυρώνουμε μικρό τετράγωνο ταψάκι 24×24 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε την επιφάνεια.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 25΄. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως μέσα στη φόρμα.

Το ξεφορμάρουμε όλο μαζί με το αντικολλητικό χαρτί και το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια μπράουνις.

πηγή: argiro.gr