Ημερολόγια καταστρώματος
Ημερολόγια καταστρώματος Αντώνης Πρέκας
Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα
kourampiedakia-gemista-me-spitikh-merenta
Γεύσεις

Πεντανόστιμοι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα

Υλικά Συνταγής

370 γραμ. αλεύρι μαλακό
50 γραμ. άχνη ζάχαρη
250 γραμ. βούτυρο μαλακό
2 κρόκους
1 βανίλια
1/4 φλ. λικέρ μαστίχα ή κονιάκ
3 πρέζες μοσχοκάρυδο
100 γραμ. άχνη και 1 βανίλια για το άχνισμα
Για τη σπιτική μερέντα
100 γραμ. βούτυρο
100 γραμ. ψιλοκομμένη σοκολάτα
1 μικρό κουτί ζαχαρούχο
2 κ.σ. κακάο
1/2 φλ. ψιλοτριμμένο φουντούκι σε σκόνη

Εκτέλεση

Για να γίνουν αέρινοι οι κουραμπιέδες γεμιστοί με σοκολάτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι. Σε μπολ κοσκινίζουμε την άχνη με την βανίλια και αφήνουμε στην άκρη για το τελικό άχνισμα.

Τα υλικά όλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη για λίγα λεπτά να αφρατέψει. Προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε στο μίξερ να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας ή κονιάκ και τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο. Απαλά ζυμώνουμε να ενωθούν τα υλικά σε μπάλα.

Βγάζουμε την ζύμη από τον κάδο και την χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη. Πλάθουμε 2 ρολά με μήκος 32-33 εκ. έκαστο και πάχος 4 εκ. Τα βάζουμε σε δίσκο. Τα παγώνουμε για 10′ στην κατάψυξη να σφίξει το βούτυρο.

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε ίσες φέτες με πάχος περίπου 1 εκ. Κάθε ρολάκι βγάζει περίπου 32 κομμάτια.
Αραδιάζουμε τους κουραμπιέδες σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC στον αέρα για περίπου 25′ να ροδίσουν ελαφρά.
Αφού κρυώσουν, ανά δυο τα κολλάμε σάντουιτς βάζοντας ανάμεσα σπιτική μερέντα. Τα βάζουμε σε δίσκο και αχνίζουμε με άχνη και βανίλια.

πηγή: argiro.gr

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα