Μπισκότα τζίντζερ για τραγανή απόλαυση και χριστουγεννιάτικα μπισκοτόσπιτα
Μία λατρεμένη χριστουγεννιάτικη «κατασκευή» που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους! Δοκιμάστε τη! Είναι ευκολότερη απ ό,τι φαίνεται. Kι αν δεν θέλετε να μπείτε στον κόπο, απολαύστε σκέτα αυτά τα υπέροχα μπισκότα από τζίνζερ, δια χειρός Στελλίνας!
Υλικά για τα μπισκότα από τζίνζερ
3 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού τζίνζερ σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/2 ζάχαρη καστανή
1/2 κούπας μέλι
1/2 κούπας βούτυρο
1 αυγό ολόκληρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, σόδα, μπέϊκιν πάουντερ, τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο ) σε ένα μεγάλο μπωλ.
Λιώνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Το αφήνουμε στη άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Τότε, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μία σφικτή ζύμη.
Ανοίγουμε, σε μία λαδόκολα, τη ζύμη σε φύλλο περίπου 5 χιλιοστών και κόβουμε με κουπ πατ τα επιθυμητά σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσοχή να μην καούν.
Μπορούμε να τα απολαύσουμε όπως είναι, ή να αφήσουμε το φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργήσουμε τα πιο νόστιμα μπισκοτόσπιτα της γης!!!
Πηγή: tastyday.gr
Υλικά για τα μπισκότα από τζίνζερ
3 κούπες αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
2 κουταλάκια του γλυκού τζίνζερ σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο σκόνη
1/2 ζάχαρη καστανή
1/2 κούπας μέλι
1/2 κούπας βούτυρο
1 αυγό ολόκληρο
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα στεγνά υλικά (αλεύρι, σόδα, μπέϊκιν πάουντερ, τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο ) σε ένα μεγάλο μπωλ.
Λιώνουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το βούτυρο σε μπεν μαρί μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
Το αφήνουμε στη άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Τότε, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι με τα άλλα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να έχουμε μία σφικτή ζύμη.
Ανοίγουμε, σε μία λαδόκολα, τη ζύμη σε φύλλο περίπου 5 χιλιοστών και κόβουμε με κουπ πατ τα επιθυμητά σχήματα.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά στους 180 βαθμούς. Προσοχή να μην καούν.
Μπορούμε να τα απολαύσουμε όπως είναι, ή να αφήσουμε το φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργήσουμε τα πιο νόστιμα μπισκοτόσπιτα της γης!!!
Πηγή: tastyday.gr