Ενα υπέροχο γλυκό από τη φίλη μας τη Στελλίνα, για απόγευμα Κυριακής με φίλους ή ακόμα και για το γιορτινό τραπέζι. Είναι βέβαιο ότι οι καλεσμένοι σας θα δοκιμάζουν και θα ξαναδοκιμάζουν.

ΥΛΙΚΑ για το παντεσπάνι

100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

100 ml λάδι φυτικό

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

4 αβγά

Μια πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ

100-150 γραμ. πραλίνα (τύπου μερέντας )

100 γραμ. σπασμένα φουντούκια

1 λαδόκολλα

Ζάχαρη άχνη ή σοκολάτα κουβερτούρα για την γκαναζ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε όλα τα υλικά , λάδι ,αβγά, ζάχαρη μέσα σε ένα μπολ . Τα ανακατεύουμε καλά . Μετά προσθέτουμε το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το baking powder, και το αλάτι. Ανακατεύουμε με μαριζ ή με σύρμα.

Στρώνουμε την λαμαρίνα του φούρνου ή ένα μακρόστενο ταψί με λαδόκολλα και απλώνουμε ισόπαχα το μείγμα σαν φύλο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω και αέρα για 10 – 12 λεπτά ίσως και λίγο παραπάνω.

Βγάζουμε το παντεσπάνι από το φούρνο και απλώνουμε αμέσως 100-150γραμ. πραλίνα σοκολάτας (τύπου μερέντας) και πασπαλίζουμε με 100 γραμ. σπασμένα φουντούκια.

Τυλίγουμε το ρολό με την βοήθεια της λαδόκολλας. Πασπαλίζουμε με άχνη ή καλύπτουμε με σοκολάτα ganac.

Πηγή: tastyday.gr