Φιλέτο κοτόπουλο α λα πιτσαγιόλα
Είναι ένα πιάτο εύκολο, γρήγορο, οικονομικό, γευστικό και διαίτης…!!!
Κοτόπουλο, φέτες από στήθος ή φιλέτο, α λα πιτσαγιόλα είναι μια συνταγή της αγροτικής περιφέρειας της Νάπολης, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη την Ιταλία γιατί είναι γρήγορη και γευστικότατη… Επειδή, δε, το κοτόπουλο έχει και λίγα λιπαρά, το προτιμούν και οι γυναίκες και όποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν δίαιτα και να διατηρήσουν την σιλουέτα τους…
1ο Βήμα : Σε μια πλατιά – ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι ελιάς…., και προσθέτουμε ψιλοκομμένες σκόρδο…
2ο Βήμα : Όταν το σκόρδο θα αρχίσει να ροδίζει…, ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ώριμη ντομάτα μας ή το πουμαρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ : Πριν την ρίξουμε στο λάδι με το σκόρδο, που θα έχει αρχίσει να τζιτζιρίζει, την έχουμε ζεστάνει μόνη της σε άλλο σκεύος…, είναι μια μικρή λεπτομέρεια την οποία τηρούν πάντα οι ιταλίδες μαγείρισσες…, για να μην πέφτει κρύα στο ζεστό λάδι κι αρχίσει να πετιέται απ έξω και λερώνει…
3ο Βήμα : Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ή το τηγάνι κάπαρη και βασιλικό χλωρό ψιλοκομμένο ή ένα κουταλάκι του καφέ αποξηραμένο και λίγο δενδρολίβανο σε φύλλα. Όταν το μίγμα μας αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα και τις φέτες από στήθος κοτόπουλου, τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει ή μαρινάρει με τα μπαχαρικά της προτίμησής μας…
4ο Βήμα : Αφήνουμε να βράσουν οι φέτες από το στήθος του κοτόπουλου. Στο τέλος, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η βράση…, πάνω σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζουμε και μια φέτα τυρί μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας ή το τηγάνι μας κι αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρις ότου η μοτσαρέλα αρχίσει να λιώνει και να περιλούζει την κάθε φέτα του κοτόπουλου…
Όταν αυτό συμβεί, το κοτόπουλό μας α λα πιτσαγιόλα είναι έτοιμο για σερβίρισμα…!!!
Σερβίρεται με λίγες μαύρες ελιές ή μαύρες σταφίδες, – που τις ρίχνουμε για γαρνίρισμα – , και φυσικά με κρασάκι….!!!
Πηγή: tastyday.gr
Κοτόπουλο, φέτες από στήθος ή φιλέτο, α λα πιτσαγιόλα είναι μια συνταγή της αγροτικής περιφέρειας της Νάπολης, η οποία εξαπλώθηκε γρήγορα σε ολόκληρη την Ιταλία γιατί είναι γρήγορη και γευστικότατη… Επειδή, δε, το κοτόπουλο έχει και λίγα λιπαρά, το προτιμούν και οι γυναίκες και όποιοι άλλοι θέλουν να κάνουν δίαιτα και να διατηρήσουν την σιλουέτα τους…
1ο Βήμα : Σε μια πλατιά – ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι ελιάς…., και προσθέτουμε ψιλοκομμένες σκόρδο…
2ο Βήμα : Όταν το σκόρδο θα αρχίσει να ροδίζει…, ρίχνουμε μέσα και την τριμμένη ώριμη ντομάτα μας ή το πουμαρώ. ΠΡΟΣΟΧΗ : Πριν την ρίξουμε στο λάδι με το σκόρδο, που θα έχει αρχίσει να τζιτζιρίζει, την έχουμε ζεστάνει μόνη της σε άλλο σκεύος…, είναι μια μικρή λεπτομέρεια την οποία τηρούν πάντα οι ιταλίδες μαγείρισσες…, για να μην πέφτει κρύα στο ζεστό λάδι κι αρχίσει να πετιέται απ έξω και λερώνει…
3ο Βήμα : Ρίχνουμε στην κατσαρόλα ή το τηγάνι κάπαρη και βασιλικό χλωρό ψιλοκομμένο ή ένα κουταλάκι του καφέ αποξηραμένο και λίγο δενδρολίβανο σε φύλλα. Όταν το μίγμα μας αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα και τις φέτες από στήθος κοτόπουλου, τις οποίες έχουμε αλατοπιπερώσει ή μαρινάρει με τα μπαχαρικά της προτίμησής μας…
4ο Βήμα : Αφήνουμε να βράσουν οι φέτες από το στήθος του κοτόπουλου. Στο τέλος, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η βράση…, πάνω σε κάθε φέτα κοτόπουλου βάζουμε και μια φέτα τυρί μοτσαρέλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας ή το τηγάνι μας κι αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρις ότου η μοτσαρέλα αρχίσει να λιώνει και να περιλούζει την κάθε φέτα του κοτόπουλου…
Όταν αυτό συμβεί, το κοτόπουλό μας α λα πιτσαγιόλα είναι έτοιμο για σερβίρισμα…!!!
Σερβίρεται με λίγες μαύρες ελιές ή μαύρες σταφίδες, – που τις ρίχνουμε για γαρνίρισμα – , και φυσικά με κρασάκι….!!!
Πηγή: tastyday.gr