Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή της, πεντανόστιμη και πολύτιμη, όπως κάθε διαχρονική αξία και θρεπτική. Τη συνταγή μας παραχώρησε η κ. Ελένη Μαρτίδου, από το εξαιρετικό της σάϊτ Helena’s Greek Cooking.
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο η βοδινό
2 μικρά κρεμμύδια στο μουλτι τριμμένα
1/4 κούπας ρύζι Καρολίνα για τον κιμά
1/2 κούπες ρύζι Καρολίνα για τα γουβαρλακια
1 καρότο τριμμένο στο μουλτι
1 ζωμό λαχανικών η ότι γεύση σας αρέσει
5 κ.σ ελαιόλαδο ( 3 για τον κιμά και 2 στο νερό που θα βράσει)
Άνηθο, μαϊντανό η φρέσκο δυόσμο (προαιρετικά)
Αλάτι
1 αυγο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Λίγο αλεύρι
Νερό 6 κούπες( περίπου )
Για το αυγολέμονο:
1 κ.σ γεμάτη κορν φλαουρ
2 αυγα
1 1/2 λεμόνι το χυμό του και το ξύσμα
Αλάτι λίγο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Chilly (μπουκοβο) προαιρετικά
Πώς θα τα κάνουμε:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης ανακατεύουμε τον κιμά με το κρεμύδι, το ρύζι, το καρότο, τον μαιντανό και τον άνιθο η το δυόσμο (αν βάλετε) 3 κ.σ ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και πλάθουμε μικρά μπαλάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε μια μεγάλη πιατέλα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε τον ζωμό και το νερό, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ρύζι και τα αφήνουμε να βράσουν.
Ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια προσεκτικά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Η διαδικασία αυτή κρατάει περίπου 30 λεπτά.
Κάνουμε το αυγολέμονο:
Χτυπάμε σε ένα βαθύ γυάλινο μπολ τα 2 αυγά πολύ καλά, προσθέτουμε 2 κ.σ νερό (θα βοηθήσει στο να μην κόψει το αυγό) προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, λίγο αλάτι, πιπέρι μαύρο και το Chilly (μπουκοβο).
Χτυπάμε καλά και στο τέλος την γεμάτη κουταλιά κορν φλαουρ.
Παίρνουμε λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας 3-4 φορές και ανακατεύουμε με το αυγολέμονο. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και αποσύρουμε από τη φωτιά, ενώ ανακατεύουμε χωρίς να διαλύσουμε τα γουβαρλακια μας.
Αυτό ήτανε φίλες και φίλοι μου δεν είναι δύσκολο φαγάκι
Μαγειρέψτε αυτή την καταπληκτική και υγιεινή σούπα για κυρίως πιάτο αφού την συνοδεύσετε με φρυγανισμενο ψωμάκι που θα ρίξετε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη και φυσικά με την αγαπημένη μας φέτα….