Πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν με μαύρη μπίρα
b4927b2a5a6c836a38cf20063c46eb74_2
Γεύσεις

Πεντανόστιμες πατάτες ογκρατέν με μαύρη μπίρα

Συστατικά

500 γρ. μανιτάρια champignon
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. θυμάρι
1 σκ. σκόρδο
2 κρεμμύδια
αλάτι
πιπέρι
1 κιλό πατάτες
200 γρ. καπνιστό μπέικον
200 γρ. μαύρη μπίρα
1 κύβο κότας

Μέθοδος Εκτέλεσης

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο καυτό τηγάνι. Προσθέτουμε 1 κ.σ. θυμάρι και ανακατεύουμε.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε 15-20 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και κόβουμε φέτες στο μαντολίνο.
Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και 1 κ.σ. θυμάρι.
Τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι στη φωτιά.
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι. Σοτάρουμε μέχρι αν πάρει χρώμα. Σβήνουμε με τη μπίρα, βάζουμε τον κύβο κότας, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε ελαιόλαδο σε ένα ταψί 25x35 εκ. Βάζουμε τις μισές πατάτες σε μία στρώση, απλώνουμε τα μισά μανιτάρια και το μισό τριμμένο τυρί.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1 ώρα. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε επιπλέον 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.

πηγή: akispetretzikis.com

Aποδοχή Cookies

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων διαφήμισης για την παροχή των υπηρεσιών του, για την εξατομίκευση διαφημίσεων και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.

Διαβάστε περισσότερα