Υλικά συνταγής

300 γρ. ανάμεικτα σαλατικά της αρεσκείας σας (ραντίτσιο, σαλάτα πλατύφυλλη και φριζέ, σπανάκι, ρόκα)
1 ρόδι, καθαρισμένο, ή 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα cranberries
2 κουταλιές της σούπας ανάμεικτους, ωμούς και ανάλατους ξηρούς καρπούς (λιόσπορους, κολοκυθόσπορους, κάσιους κ.λπ.)
5 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι βαλσαμικό (ακόμη καλύτερα βαλσαμικό με ρόδι)
3 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση συνταγής

Πλένετε και στραγγίζετε καλά τα σαλατικά. Τα χοντροκόβετε και τα τοποθετείτε στο σκεύος σερβιρίσματος. Προσθέτετε τους καρπούς και τα cranberries ή το ρόδι και ανακατεύετε. Χτυπάτε στο μικρό μπλέντερ ή σε σέικερ το λάδι με το ξίδι, το χυμό, το μέλι και το αλατοπίπερο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Περιχύνετε τη σαλάτα, ανακατεύετε και σερβίρετε με κριτσινάκια σουσαμιού.


Συμβουλή

Οι πράσινες σαλάτες παρέχουν στον οργανισμό φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, το ελαιόλαδο ασκεί πολυεπίπεδη προστατευτική δράση και είναι καλός φίλος της καρδιάς, το ρόδι και τα cranberries είναι εξαιρετικά αντιοξειδωτικά, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και καταπολεμούν τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες.

πηγή: icook.gr